Czujesz się poszkodowanym przez firmę? Wiesz, że podobnie poszkodowanych osób może być więcej?
Złóż pozew zbiorowy. Załóż nowy temat na forum, opisz zdarzenie, podaj nazwę podmiotu który zamierzasz pozwać.
Jeżeli uda Ci się zebrać grupę minimum 10 osób, możesz wystąpić z pozwem zbiorowym.
Pozew zbiorowy to niższe koszty ponoszone przez pojedynczą osobę, mniej uciążliwości, większa siła grupy.

Jeżeli wiesz o złożonym lub dopiero planowanym pozwie zbiorowym,
poinformuj nas na forum lub napisz do nas: forum@pozew-zbiorowy.com.pl

Zobacz również stronę informacyjną o pozwach zbiorowych: www.pozew-zbiorowy.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: witam, wszystkich

Witam wszystkich
Autor Wiadomość
adam 

Wysłany: 2010-08-08, 01:55   Witam wszystkich

Chciałem powiedzieć cześć, zamierzam często tutaj zaglądać!

Sasha 

Wysłany: 2010-08-25, 12:36   Również witam "wszsytkich"

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, które z pewnością - za pomocą pozwów zbiorowych właśnie - doprowadzi wreszcie do ostatecznego krachu systemu korporacji, jak to ujął Klasyk;)))

Kenaj 

Wysłany: 2010-08-25, 15:58   Pozwy zbiorowe nie doprowadzą do krachu korporacji ;-)

Nie sądzę żeby pozwy zbiorowe doprowadziły do krachu system korporacji,
moim zdaniem raczej będą pełniły role straszaka i takiego oczyszczacza
z tych mniej uczciwych ;-)

Kornelia 

Wysłany: 2010-08-26, 19:27   Re: Witam wszsytkich

Witam wszystkich na forum pozew zbiorowy. Dopiero co odnalazłam to forum i zamierzam tu bardzo często zaglądać, a więc mam nadzieję, że będą pojawiać się tu nowe wątki i posty. Liczę, że tematy dotyczące pozwów będą bardziej rozbudowane i będziemy mogli nawzajem sobie pomóc, podzielić się między sobą istotnymi informacjami.
Pozdrawiam wszystkich.

ruda40 

Wysłany: 2010-08-26, 20:00   Moje przywitanie.

Witam. Jestem nowa na tym forum. Cieszę się, że je odnalazłam, ponieważ jest to interesujący mnie temat. Mam nadzieję, że będę miała możliwość dzięki temu forum czego ciekawego się dowiedzieć, a może też podzielić się swoimi wiadomościami. Będą tutaj co jakiś czas zaglądać. Pozdrawiam wszystkich na tym forum.

Magdalena^ 

Wysłany: 2010-08-26, 22:12   

I ja witam wszystkich na forum. Przyznam się, że wpadłam tu przy okazji, ponieważ szukałam pewnych informacji na temat pozwów zbiorowych. Trafiłam na to forum, mam nadzieję, że będziecie dla mnie podporą w tych trudnych dniach.

Małgorzata 

Wysłany: 2010-08-27, 08:03   

Chciałabym przywitać wszystkich użytkowników. Liczę na owocne dyskusje. Mam nadzieję, że wspólnie omówimy wiele wątków związanych z pozwami zbiorowymi, jak również rozszerzymy naszą wiedzę w temacie. Pozdrawiam wszystkich!

Rysio 

Wysłany: 2010-08-27, 12:37   I ja witam

Chciałbym przywitać wszystkich użytkownikó tego forum. Potrzebuję informacji dotyczących pozwów zbiorowych, i szukając tego znalazłem przypadkiem forum pozew-zbiorowy. Mam nadzieję, że znajdę tutaj również interesujące mnie informację lub rozwinie się jakaś dyskusja.
Pozdrowienia dla wszystkich.

Zorro_ 

Wysłany: 2010-08-27, 22:06   

Witajcie, widzę że forum dopiero się rozkręca, mam nadzieję że w najbliższym czasie poczytam dużo na temat pozwów zbiorowych. Interesuję się tą sprawą ponieważ w mojej pracy robi się nie ciekawie i być może będziemy musieli pewną sprawę rozwiązać sądownie.

Kornelia 

Wysłany: 2010-08-29, 17:10   

Zorro_ napisał/a:
Witajcie, widzę że forum dopiero się rozkręca, mam nadzieję że w najbliższym czasie poczytam dużo na temat pozwów zbiorowych. Interesuję się tą sprawą ponieważ w mojej pracy robi się nie ciekawie i być może będziemy musieli pewną sprawę rozwiązać sądownie.

Nawiązując do Twojej wypowiedzi...
Czy obecnie można zaskarżyć pracodawce przykładowo o niewypłacanie wynagrodzenia w terminie? Albo wypłacanie "na raty"?

Pytam ponieważ jeszcze jakiś czas temu było bardzo głośno o ustawach mających chronić pracodawców z powodu tzw. kryzysu.

Kamil 

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-08-30, 07:51   

Powitać wszystkich serdecznie chciałbym . . .
Moje zainteresowanie pozwami zbiorowymi pojawiło się w momencie wejścia Ustawy w życie.
Mam nadzieję, że dzięki nim wiele osób wreszcie otrzyma potwierdzenie swoich racji, jak również wielu z Nas będzie mogło się w ogóle ubiegać o ich rozstrzyganie.

Magdalena^ 

Wysłany: 2010-08-31, 19:59   

Witajcie :) przyznam się że zaczynam się zastanawiać czy ta ustawa wyjdzie na dobre i poskutkuje? Moim zdaniem i tak koszty są wysokie więc na pewno są tacy, których na to nie stać lub im to się nie opłaca. A co Wy na to?

Kornelia 

Wysłany: 2010-08-31, 22:53   

Magdalena^ napisał/a:
Witajcie :) przyznam się że zaczynam się zastanawiać czy ta ustawa wyjdzie na dobre i poskutkuje? Moim zdaniem i tak koszty są wysokie więc na pewno są tacy, których na to nie stać lub im to się nie opłaca. A co Wy na to?

Witaj Magdaleno.
Z tego co wiem pozwy zbiorowe są już codziennością w Europie Zachodniej, więc jeśli chcemy "nadążać za Europą" powinniśmy wprowadzać zmiany na europejskim poziomie. Wydaje mi się, że dzięki temu wiele trudnych spraw, sytuacji, w których większa liczba osób poniosła stratę zostaną rozwiązane, natomiast sprawcy ukarani.
Pamiętajmy, że podczas pozwu zbiorowego koszty rozkładają się na większą liczbę osób.

Zorro_ 

Wysłany: 2010-09-01, 13:11   

Zgadza się, pozwy zbiorowe są dobrą sprawą dla tych, którzy sami boją się pozwać firmę/osobę. Razem jest zawsze raźniej i zawsze bardziej wiarygodniej. Im więcej osób tym więcej dowodów.

Rysio 

Wysłany: 2010-09-02, 00:06   

Witam wszystkich jeszcze raz:) Uważam, że skoro chcemy nadążać za Europą w każdej dziedzinie życia, to najprawdopodobniej w pozwach zbiorowych też będziemy chcieli. Ustawa weszła w życie całkiem niedawno, więc jeszcze nie wszyscy wiedzą, że mają taką możliwość. Polacy potrzebują trochę czasu, aby mogli wdrożyć to w życie i walczyć w grupie o swoje prawa. Wierzę w to, że Polacy znajdą teraz odwagę na walkę, jeśli będą mogli działać w grupie.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach