Czujesz się poszkodowanym przez firmę? Wiesz, że podobnie poszkodowanych osób może być więcej?
Złóż pozew zbiorowy. Załóż nowy temat na forum, opisz zdarzenie, podaj nazwę podmiotu który zamierzasz pozwać.
Jeżeli uda Ci się zebrać grupę minimum 10 osób, możesz wystąpić z pozwem zbiorowym.
Pozew zbiorowy to niższe koszty ponoszone przez pojedynczą osobę, mniej uciążliwości, większa siła grupy.

Jeżeli wiesz o złożonym lub dopiero planowanym pozwie zbiorowym,
poinformuj nas na forum lub napisz do nas: forum@pozew-zbiorowy.com.pl

Zobacz również stronę informacyjną o pozwach zbiorowych: www.pozew-zbiorowy.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: pozwem, rozstrzygniecie, sprawy, zbiorowym

Rozstrzygnięcie sprawy z pozwem zbiorowym
Autor Wiadomość
vivian 

Wysłany: 2010-10-11, 10:23   Rozstrzygnięcie sprawy z pozwem zbiorowym

Witam!
Czy w Polsce została już rozstrzygnięta lub zbliża się do końca jakaś sprawa, gdzie został złożony pozew zbiorowy? :roll:

Administrator
Administrator

Wysłany: 2010-10-11, 14:02   jeszcze nie

Nie słyszałem o tym, żeby jakaś sprawa rozstrzygnęła sie w trybie pozwu zbiorowego.
Z tego co wiem, to chyba nawet nie rozpoczęły się te złożone,
wszystko na etapie sądów.
Nie było chyba nigdzie ogłoszenia/wezwania oficjalnego.

Krzysztof007 

Wysłany: 2010-10-11, 14:15   

Również myślę, że jeszcze żadna sprawa sie nie zakończyła - moim zdaniem za mało czasu ubyło. Każdy wie, jak wolno takie sprawy sądowe trwają, mogą trwać nawet kilka lat.

vivian 

Wysłany: 2010-10-11, 15:00   

Przymierzam się do pisania pracy o przyszłości pozwów zbiorowych w Polsce, ale to chyba dość niejasny i obszerny temat :-?
Może ktoś mógłby coś doradzić?...

Alicja 

Wysłany: 2010-10-12, 12:59   

hmm gdybyś pisał na temat innych krajów europejskich to taka prac mogłaby byc ciekawa.Jednak jeśli zamierzasz pisać taką pracę dot. tylko Polski to myśle, że cieżko będzie. Te pozwy dopiero są od niedawna, niektórzy nie wiedzą jeszcze, że jest taka możliwość jak pozew zbiorowy. Raczej trzeba poczekać kilka lat, aby zobaczyć jak to wszystko się rozwinie.

Magdalena^ 

Wysłany: 2010-10-13, 13:41   

Hmm praca na temat pozwów zbiorowych na pewno byłaby ciekawa! Tylko zastanawiam się czy sądy podzieliłyby się informacjami na temat spraw...zapewne miałbyś z tym troszkę problemów.

Administrator
Administrator

Wysłany: 2010-10-13, 14:02   

vivian napisał/a:
Przymierzam się do pisania pracy o przyszłości pozwów zbiorowych w Polsce, ale to chyba dość niejasny i obszerny temat :-?

Dokladnie tak, ale odwrotnie ;-)
Temat jasny bo określony w ustawie
ale mało obszerny bo jeszcze procesów nie ma.

Chyba że chcesz napisać poradnik i zdefiniować obszary w których można pozwać zbiorowo.
Wtedy możes z liczyc na nasza pomoc bo mamy coś takiefgo w planach.

focus 

Wysłany: 2010-10-15, 12:57   

Temat dobry na pracę, ale w dalszej przyszłości. Myślę, ż byłby odpowiedni po zakończeniu chociażby kilku z procesów już trwających. Zbyt świeży temat, aby mógł być dosadnie rozwinięty, bardziej tak jak tu Administrator wspomniał, jako typowy poradnik.

Zorro_ 

Wysłany: 2010-10-16, 13:43   

W sumie nawet taki poradnik byby dobrym pomysłem - zapewne pomógłby zainteresowanym wniesiania pozwu.

Magdalena^ 

Wysłany: 2010-10-30, 14:30   

vivian napisał/a:

i co podjęłeś decycyzję co do pisania tej pracy ? wydaje mi się,że jeszcze nikt tym sie nie zajął ( a przynajmniej o tym nie słyszałam) wiec to na pwno jest dobry pomysł.

pozwy_zbiorowe 

Wysłany: 2010-11-06, 22:46   

Faktycznie poradnik by się przydał

http://www.supremus.torun.com.pl

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach