Czujesz się poszkodowanym przez firmę? Wiesz, że podobnie poszkodowanych osób może być więcej?
Złóż pozew zbiorowy.
Załóż nowy temat na forum, opisz zdarzenie, podaj nazwę podmiotu który zamierzasz pozwać.
Jeżeli uda Ci się zebrać grupę minimum 10 osób, możesz wystąpić z pozwem zbiorowym.
Pozew zbiorowy to niższe koszty ponoszone przez pojedynczą osobę, mniej uciążliwości, większa siła grupy.
Jeżeli wiesz o złożonym lub dopiero planowanym pozwie zbiorowym,
poinformuj nas na forum lub napisz do nas: forum@pozew-zbiorowy.com.pl
Zobacz również stronę informacyjną o pozwach zbiorowych: www.pozew-zbiorowy.com.pl
|
|
Witam poszkodowanych przez ble bańk |
| Autor |
Wiadomość |
Roman
|
Wysłany: 2010-09-09, 22:09 Witam poszkodowanych przez ble bańk
|
|
|
| Witam. Jestem posiadaczem kredytu hipotecznego w tzw. Ble bańku. Mam nadzieję zjednoczenia się i złożenia pozwu przeciwko lekko mówiąc nieuczciwemu bańkowi. Początkowo dawałem ufność forum nabitychwbrebank ale po rozmowach przedstawicieli forum z bańkiem i pseudo umowie to forum jest praktycznie spalone. Podsumowując czekający niecierpliwie z Zielonej Góry na tworzenie grupy składającej pozew zbiorowy przeciwko Ble bańkowi. Pozdrawiam :lol: |
|
|
|
 |
focus
|
Wysłany: 2010-09-11, 15:18 witam
|
|
|
| Chciałabym Cię zapytać co to jest za bank, chyba o takim to nie słyszałam. Prośbą moją jest również szersze opisanie twojej sprawy, może okazać się to pomocne dla innych poszkodowanych; dając im lepszy dostęp do zorganizowania większej grupy poszkodowanych. |
|
|
|
 |
MSJ
|
Wysłany: 2010-10-10, 19:25 Re: witam
|
|
|
Witam, chodzi o BRE. Już jest organizowany pozew zbiorowy przeciwko BRE. Szczegóły na www.grupanabank.pl Do 15.11.2010. zbierane są dokumenty od chętnych do przystąpienia do pozwu zbiorowego. Ostateczną decyzję będzie można podjąć na spotkaniu organizacyjnym 15.11.2010.
WAŻNE: pozew dotyczy wszystkich kredytobiorców tzw."starego portfela" którzy wzięli kredyt hipoteczny w MBanku lub MultiBanku z całej Polski mimo, że pozew prowadzony będzie przez kancelarię warszawską. |
_________________ MSJ |
|
|
|
 |
Zorro_
|
Wysłany: 2010-10-11, 14:35
|
|
|
| A czy wiadomo ile w tej chwili zgłosiło się poszkodowanych..? Jestem bardzo ciekaw jak sprawa się potoczy, Bank na pewno będzie się usilnie broni, bo wiadomo, przegrana w sądzie grozi przegraną na rynku. |
|
|
|
 |
MSJ
|
Wysłany: 2010-10-15, 14:46
|
|
|
Obecnie zgłosiło się a właściwie złożyło dokumenty 64osoby. Na stronie www.grupanabank.pl podawane są codziennie zaktualizowane dane co do ilości osób zgłoszonych., jednocześnie opisana jest tam cała strategia kancelarii. Szczegóły omawiane są na forum www.nabiciwmbank.pl w wątku Pozew zbiorowy. Zajrzyj tam. Pozdrawiam |
_________________ MSJ |
|
|
|
 |
MSJ
|
Wysłany: 2010-10-15, 14:51
|
|
|
| A co do tego, że bank się będzie mocno bronił nie było wątpliwości od samego początku dlatego została wybrana renomowana kancelaria bo bank też byle kogo nie wynajmie. Poczytaj również opinie o kancelarii Wierzbowski Eversheds. Pozdr. |
_________________ MSJ |
|
|
|
 |
Magdalena^
|
Wysłany: 2010-10-25, 14:40
|
|
|
| w sumie im więcej osób się zgłowi tym większe szanse wygranej...a jakie są koszy sądowe? Czy już wiadomo? |
|
|
|
 |
MSJ
|
Wysłany: 2010-11-02, 15:52
|
|
|
| Zgodnie z ustawą powinniśmy być zwolnieni z kosztów sądowych, ponieważ reprezentantem grupy jest Rzecznik Konsumenta. |
_________________ MSJ |
|
|
|
 |
MSJ
|
Wysłany: 2010-11-02, 15:54
|
|
|
| Zapomniałam dodać, że obecnie jest już 120 osób. |
_________________ MSJ |
|
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Pozew zbiorowy to nowość w naszym systemie prawnym. Po długich oczekiwaniach otrzymujemy narzędzie które wyrównuje szanse przeciętnego konsumenta w konflikcie z dużą korporacją. Do tej pory zwykle tak bywało, że konsumenci często rezygnowali z roszczeń obawiając się wysokich kosztów procesów. Instytucja pozwów zbiorowych częściowo oddala te obawy, dlatego że ponoszone koszty rozkładają się po równo na każdego uczestnika grupy. Również dużej grupie poszkodowanych łatwiej znaleźć dowody przeciw korporacji, ważne jest również to, że często duże firmy zagrożone pozwem zbiorowym, chętniej przystają na ugodę obawiając się utraty wizerunku.
pozew zbiorowy •
forum pozew zbiorowy
|